Menu Sluiten

Impact maken met uw euro's?

De MAEX Impuls is een fonds voor maatschappelijke initiatieven die aan de MAEX genoteerd zijn. Het geld van dit fonds wordt gebruikt om de organisatiekracht van de initiatieven te versterken. Het gaat om initiatieven die hulp nodig hebben bij het professionaliseren en continueren van de organisatie. Een onderdeel dat vaak moeilijk te financieren is. De MAEX Impuls biedt hier een uitkomst voor. 

Wat maakt de MAEX Impuls uniek?

De MAEX Impuls is flexibeler en efficiënter dan veel andere fondsen. Met relatief kleine bedragen (tot €5000,-) kunnen initiatieven hun organisatiekracht versterken door bv een training te geven aan hun vrijwilligers, de financiën op orde te brengen een marketing campagne op te zetten etc. Deze relatief kleine bedragen zijn moeilijk bereikbaar voor initiatieven en de route die ze bij fondsen af moeten leggen is vaak bureaucratisch en langdurig. Dit zorgt voor hoge transactiekosten voor zowel geldgever als geldontvanger bij het investeren in maatschappelijke initiatieven. Ook is het resultaat van een dergelijke investering vaak onduidelijk.

Initiatieven die aan MAEX genoteerd zijn geven inzicht in wat ze doen, welke impact dat oplevert en waar ze behoefte aan hebben. Vanuit MAEX kunnen initiatieven eenvoudig een aanvraag bij het fonds doen. Binnen 10 werkdagen ontvangt een initiatief het geld, mits aan alle voorwaarden gedaan is. De transacties zijn zo eenvoudig, efficiënt en transparant voor alle partijen. Ook kan MAEX desgewenst een analyse van de gerealiseerde impact van een impuls maken, op basis van de Sustainable Development Goals (SDG's).

Waarom doneren aan de MAEX Impuls?

Doneren in maatschappelijke impact is met de MAEX Impuls eenvoudig, efficiënt en transparant. Via de MAEX Impuls doneer je direct in maatschappelijke initiatieven en krijg je inzicht in de sociale impact die je donatie mede mogelijk maakt. Zo worden je euro’s meer waard.

MAEX brengt de impact van sociale initiatieven in beeld en biedt hen eenvoudig toegang tot bedrijven, overheid, fondsen en particulieren. MAEX helpt organisaties die impact willen maken passende sociale initiatieven te vinden, er in te investeren en er mee samen te werken.

MAEX - Samen meer impact

Investeren in de MAEX Impuls of meer informatie?

Kijk hier voor meer informatie over de MAEX Impuls of neem contact op via info@maex.nl.